Cartofi copţi cu broccoli şi caşcaval

Cartofi copti cu broccoli si cascaval jpeg

În  zilele în care nu ai foarte mult timp la dispoziţie, încearcă această reţetă gustoasă de cartofi copţi cu broccoli şi caşcaval, rapid şi uşor de preparat.

De ce ai nevoie pentru a pregăti cartofi copţi cu broccoli şi caşcaval

4 cartofi medii

1 lingură ulei de măsline

sare, după gust

200 g broccoli

45 g unt

45 g făină

600 ml lapte

170 g caşcaval

pudră de usturoi, după gust

Cum prepari cartofii copţi cu broccoli şi caşcaval

Încălzeşti cuptorul la 200 de grade. Toci bucheţelele de broccoli mărunt. Speli bine cartofii şi îi înţepi uşor pe alocuri cu o furculiţă. Îi ungi bine cu uleiul de măsline, presari sare peste ei, apoi îi găteşti la cuptor aproximativ 45 de minute. Într-o tigaie, combini untul şi făina, la foc mediu, timp de 1 minut.  Adaugi laptele treptat şi amesteci încontinuu. Când începe să se îngroaşe şi se formează sosul, asezoneazi cu sare şi praf de usturoi.

Torni treptat caşcavalul în compoziţie, până se topeşte, alături de broccoli. Tai cartofii cu grijă pe mijloc, astfel încât să poţi să îi umpli în interior cu sosul obţinut. Serveşti imediat.

Sursa https://www.budgetbytes.com