Dacă îţi place să găteşti cu cartofi, vei descoperi că această reţetă este o combinaţie grozavă, iar gustul lor este completat de savoarea altor două ingrediente: ceapa şi ciupercile. Încearcă şi tu reţeta simplă de cartofi cu ceapă şi ciuperci la cuptor pe care ţi-o recomandăm.

Cartofi cu ceapă şi ciuperci la cuptor - Ingrediente (4 porţii)

1,5 kg cartofi
200 g ciuperci
3 cepe
240 ml apă
120 ml ulei de măsline
1 linguriţă sare
½ linguriţă piper

Cartofi cu ceapă şi ciuperci la cuptor - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Cureţi cartofii, apoi îi feliezi. La fel procedezi şi cu ceapa, pe care o tai rondele. Feliezi ciupercile. Condimentezi legumele cu sare şi piper şi le amesteci bine.

Le aşezi într-o tavă de copt termorezistentă, pui uleiul, apoi torni apa. Aşezi primul strat de ciuperci, rondelele de ceapă, iar la final, adaugi feliile de cartofi. Dai tava la cuptor, la foc potrivit. După 15 minute, amesteci din nou toţi cartofii, ciupercile şi ceapa. Dai iar la cuptor, 15 minute. Serveşti imediat delicioşii cartofi cu ceapă şi ciuperci la cuptor.

Sursa + foto: yummiestfood.com

Cei mai buni cartofi la cuptor

Cea mai uşoară salată de cartofi roşii

Friptură de porc la tavă cu cartofi

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor. Care sunt ingredientele care dau savoare

Loading...