Profită de substanţele nutritive care se găsesc în spanac şi încearcă această reţetă de cartofi cu spanac la cuptor. Spanacul este un superaliment şi conţine puţine calorii. Frunzele acestei legume sunt importante pentru sănătatea sistemului osos şi îi furnizează organismului proteine, fier, vitamine şi minerale.

Cartofi cu spanac la cuptor – Ingrediente

1 kg cartofi fierţi în coajă
500 g spanac proaspăt, opărit
1-2 legături ceapă verde
1-2 legături usturoi verde
200 g şuncă tăiată cubuleţe
sare
piper
1 lingură ulei
1 ou
3-4 linguri smântână
100 g caşcaval

Cartofi cu spanac la cuptor – Mod de preparare

După ce s-au răcit cartofii, îi cureţi şi îi tai felii. Separat, opăreşti frunzele de spanac în apă cu sare 5-6 minute, scurgi apa şi le laşi să se răcească, apoi îl căleşti în ulei, cu ceapa şi usturoiul tăiate. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să se răcească. Adaugi în spanac şunca tăiată cubuleţe.

Ungi tava cu ulei, aşezi un strat de cartofi, apoi unul de spanac şi termini cu unul de cartofi. La final, baţi un ou cu smântâna şi caşcavalul şi acoperi. Dai la cuptor, la foc potrivit, 15-20 de minute până se rumenesc bine. Serveşti o porţie din aceşti cartofi cu spanac la cuptor cât sunt calzi încă.

Foto: profimedia

Loading...