Au fost preparaţi pentru prima dată la hotelul Hasselbacken din Suedia, şi din acest motiv mai sunt cunoscuţi şi sub denumirea de cartofi Hasselbacken. Iată cum se prepară cartofi la cuptor cu parmezan.

De ce ai nevoie pentru cartofi la cuptor cu parmezan

3 cartofi medii

3 linguri unt, topit

2 linguri parmezan

2 linguri pesmet

Sare

Piper

Pătrunjel tocat

Cum se prepară cartofii la cuptor cu parmezan

Descojeşte cartofii şi taie-i felii cât mai subţiri, fără însă să tai cartoful de tot. Pune cartofii în apă, după care usucă-i cu un şervet din hârtie. Pune hârtie de copt într-o tavă şi aşază cartofii cu partea tăiată în sus. Asezonează-i cu sare şi piper. Dă-i la cuptor pentru 40 de minute. Amestecă într-un bol parmezanul răzuit cu pesmetul. Scoate tava, presară parmezanul peste cartofi iar deasupra toarnă câte o lingură de unt topit. Dă din nou la cuptor pentru 20 de minute. Serveşti cu pătrunjel tocat.

Sursa foto http://www.angsarap.net

Loading...