Cartofi la cuptor cu spanac

cartofi la cuptor cu spanac jpeg

Pentru apropiatele zile de post, te poţi baza şi pe acest preparat pe care îl poţi prepara şi pentru prânz şi pentru cină.

Ingrediente

3 cartofi medii 350 g spanac 2 căţei de usturoi 150 g brânză de soia rozmarin sare piper 1-2 linguri ulei margarină, pentru uns

Mod de preparare

Cureţi de coajă cartofii şi-i tai felii nu foarte groase. Îi fierbi la aburi sau normal, având grijă să nu fie foarte moi la sfârşit. Îi scurgi bine de apă şi îi dai deoparte.

Într-o tigaie adâncă, căleşti, în puţin ulei, spanacul împreună cu usturoiul zdrobit. Stingi focul. Într-un vas termorezistent uns cu puţină margarină, aşezi pe straturi cartofi, urmaţi de spanac amestecat cu brânză rasă şi termini tot cu un strat de cartofi. Presari sare, piper şi puţin rozmarin, şi dai la cuptor, până se rumenesc frumos.