Hrănitori şi uşor de făcut, acesti cartofi cu caşcaval sunt alegerea cea mai potrivită pentru masa de prânz.

Ingrediente:

4 cartofi noi mari
2 linguri ulei de măsline
100 g caşcaval
1 ceapă mică verde
10 mieji de nucă zdrobiţi

Mod de preparare:

Dai drumul la cuptor să se încălzească. Speli foarte bine cartofii, îi cureţi şi-i ungi cu ulei de măsline. Îi dai la cuptor la foc mediu 20 de minute, după care reduci focul şi-i mai ţii încă 45 de minute până devin uşor crocanţi. Speli ceapa şi o tai cât mai mărunt. Dai caşcavalul pe răzătoare şi-l amesteci cu ceapa.

Scoţi cartofii din cuptor, îi rupi uşor în jumătate şi-i umpli cu caşcavalul şi ceapa, iar deasupra presari miezul de nucă. Dai acesti cartofi cu cascaval la cuptor pentru alte 10 minute, până se topeşte caşcavalul.

Rulada de cartofi

Cartofi cu rosii la cuptor

Musaca de cartofi cu rozmarin

FOTO Profimedia

Loading...