Îi mulţumim lui Daniel Bertoni Albert din Focşani pentru această reţetă de sezon.

Ingrediente

- 1 kg cartofi noi
- câteva fire mărar verde
- ulei pentru prăjit
- sare după gust

Mod de preparare:
De preferat, cartofii să fie cât mai mici. Doar se spală bine de pământ, şi se lasă în coajă. Punem uleiul în ceaun, dupa care punem cartofii.
Când aceştia devin aurii îi scoatem într-un bol şi se amestecă cu mărarul tocat mărunt.

Pentru sosul de iaurt avem nevoie de:
- 200 ml iaurt gras
- 2,3 fire de mărar proaspăt
- 2 fire de usturoi verde
- 20 ml suc de sfeclă
- sare şi piper după gust.

Mod de preparare

Mărarul se toacă mărunt. Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţină sare. Într-un bol se pun iaurtul cu sucul de sfeclă, piperul, mărarul, şi usturoiul şi se amestecă toate până când se obţine un sos omogen, rozaliu şi delicos.

Loading...