Cartofi noi la tuci cu usturoi şi parmezan

cartofi la tuci cu usturoi si parmezan jpeg

Cui nu îi place o porţie de cartofi aromaţi, asezonaţi cu puţin usturoi? Încearcă şi tu reţeta apetisantă cu parmezan pe care ţi-o propunem astăzi!

Ingrediente

900 g cartofi noi

3 căţei de usturoi pisaţi

30 g unt topit

½ legătură pătrunjel

80 g parmezan ras

ulei

sare şi piper

Mod de preparare

Pui cartofii la înmuiat într-un vas cu apă, aproximativ 15-20 de minute. Îi cureţi de coajă. Îi tai fâşii, apoi îi prăjeşti în tuci în ulei încins, la foc mediu. Într-un bol, amesteci untul cu usturoiul şi pătrunjelul tocat mărunt, până obţii un sos. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Scoţi cartofii, îi scurgi bine de ulei şi îi aşezi într-un vas. Pui sos de usturoi între straturi şi presari parmezan. Amesteci până ce toţi cartofii sunt acoperiţi. Condimentezi, după gust. Serveşti imediat.

Sursa http://www.cinnamonspiceandeverythingnice.com