Tot am stat şi nmă gândeam ce aş putea face cu o mână de ciuperci şi alta de cartofi şi mi-a venit ideea acestei reţete. Este delicioasă şi foarte uşor de preparat.

Ingrediente

5 cartofi
250 g ciuperci
2 căţei de usturoi
2 linguri ulei
1 lingură unt
4 linguri smântână
100 ml lapte dulce
100 g caşcaval
1 foaie de dafin
pătrunjel verde
sare
piper

Preparare

Cureţi cartofii, îi fierbi întregi în apă cu ­puţină sare, apoi îi scurgi şi îi tai rondele de 5 mm grosime. Separat, cureţi ciupercile, le tai felii şi le prăjeşti în ulei bine încins, adaugi puţină sare, piper şi foaia de dafin, amestecând continuu, până scade bine zeama şi ciupercile încep să se rumenească uşor. Într-o formă termorezistentă unsă cu unt, aşezi cartofii şi ciupercile în straturi succesive. Separat, amesteci smântâna, laptele, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper, apoi torni sosul peste straturile de cartofi şi ciuperci. Razi deasupra caşcaval şi laşi forma la cuptor pentru 25-30 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.

Loading...