Cartofi umpluţi cu brânză şi cârnăciori

1 cartofi umpluti jpg jpeg

Cartofii umpluţi cu cârnăciori şi brânză te vor cuceri doar prin mirosul care va cuprinde bucătăria. În plus, au un gust incredibil şi se prepară foarte rapid

Ingrediente

  • 8 cartofi mari (1 kilogram)
  • 4 cârnaţi ​​(450 g)
  • 1 lingură de piper negru (15 g)
  • 2 tulpini de ţelină, tocate
  • 1 lingura de oregano (15 g)
  • 1 lingură de sare (15 g)
  • 1/2 cană de brânză (100 g)
  • 1 cană de smântână dulce (200 g)
  • 1/2 cană de brânză mozzarella (100 g)

Mod de preparare

Spălaţi bine cartofii. Îndepărtaţi toată murdăria cât puteţi. Apoi umpleţi o oală de dimensiuni medii cu apă şi un pic de sare şi adăugaţi cartofii necurăţaţi. Lăsaţi la fiert timp de 20 de minute până sunt moi. 

Între timp, taie cârnatii în felii.Adăugaţi puţin ulei într-o tigaie şi, odată încins, prăjiţi bucăţile obţinute, Pentru aromă, adăugaţi usturoi, oregano, sare şi piper în tigaie.

Apoi adăugaţi smântâna dulce şi crema de brânză în tigaie, lăsaţi 5 minute şi luaţi de pe foc.

Cartofii fierţi se lasă puţin la răcit, apoi de decojesc. În fiecare cartof în parte se face o gaură mică, folosind o linguriţă, şi se goleşte mijlocul, ce urmează să fie umplut cu amestecul obţinut din cârnaţi şi brânză. 

Adăugaţi mozzarella răzuită pe deasupra şi băgaţi la cuptor 5 minute până când brânza se topeşte. Asezonaţi cu verdeaţă. 

Poftă bună!