Clasicul caşcaval poate fi baza unor gustări delicioase, mai ales când ai invitaţi la masă. Noi ti-am pregatit reteta pentru un cascaval pane delicios.

Ingrediente

500 g caşcaval
1 ardei gras roşu
2 ouă
un pahar de bere
drojdie uscată
zahăr
o cană făină
boia
piper
cimbru
ulei

Mod de preparare

Se alege un caşcaval cât mai gras, se taie felii, iar fiecare felie se taie ca un portofel. Se taie şi ardeiul de mărime potrivită, încât să intre în portofelul de caşcaval. Se bat ouăle, în care se adaugă, puţin câte puţin, făina.

Se face o maia dintr-un vârf de cuţit de drojdie uscată dizolvată în apa caldă şi puţin zahăr, se lasă 10 minute, apoi se încorporează în amestecul cu făină şi ouă. Peste acest amestec se toarnă, de sus, pentru a face spumă, un pahar de bere.

Compoziţia trebuie să aibă consistenţa celei de clătite. Se condimentează cu sare, piper şi simbru.

În despicătura feliei de caşcaval se introduce ardeiul gras. Se dă caşcavalul prin aluatul cu bere, se prăjeşte în ulei încins la foc iute. Acest cascaval pane se serveste cat este cald.

Cascaval pane cu cartofi

Andive cu pui pane

Ciuperci pane

sursa foto: Profimedia

Loading...