Caşcaval pane

cascaval pane jpeg

Iată un fel de mâncare pe care îl poţi prepara la tine acasă, chiar foarte simplu.

Ingrediente

500 g caşcaval 1 ardei gras roşu 2 ouă un pahar cu bere drojdie uscată zahăr o cană făină boia piper cimbru ulei

Cum se prepară

Se alege un caşcaval cât mai gras, se taie felii, iar fiecare felie se taie ca un portofel. Se taie şi ardeiul de mărime potrivită, încât să intre în portofelul de caşcaval. Se bat ouăle, în care se adaugă, puţin câte puţin, făina.

Se face o maia dintr-un vârf de cuţit de drojdie uscată dizolvată în apă caldă şi puţin zahăr, se lasă zece minute, apoi se încorporează în amestecul cu făină şi ouă. Peste acest amestec se toarnă, de sus, pentru a face spumă, un pahar de bere. Compoziţia trebuie să aibă consistenţa celei de clătite. Se condimentează cu sare, piper şi cimbru. În despicătura feliei de caşcaval se introduce ardeiul gras. Se dă caşcavalul prin aluatul cu bere, se prăjeşte în ulei încins la foc iute.