Caşcaval pane cu sos de smântână

cascaval pane jpeg

Am auzit multă lume care se fereşte să gătească caşcaval pane acasă. Nu am înţeles de ce. dacă ştii să alegi caşcavalul nu este nimic complicat. O dovedeşte această reţetă de caşcaval pane cu sos de smântână.

Ingrediente pentru caşcaval pane cu sos de smântână

150 g caşcaval 50 g unt 1 ou 50 ml lapte 2 linguri făină

4 linguri smântână

1 căţel usturoi

Mod de preparare pentru caşcaval pane cu sos de smântână

Din făină, lapte şi oul bătut faci o compoziţie ca de clătite. Tai caşcavalul în felii groase cam de 1 cm şi le dai prin amestec.Într-o tigaie topeşti untul şi apoi aşezi feliile de caşcaval în tigaie. Le laşi 2-3 minute, apoi, cu o lamă de cuţit sau o spatulă, le întorci pe partea cealaltă şi mai laşi 2-3 minute să se rumenească. Se servesc imediat, fierbinţi, cu garnitură de cartofi fierţi şi salată la alegere şi, după gust, cu sos de smântână cu usturoi.