Am auzit multă lume care se fereşte să gătească caşcaval pane acasă. Nu am înţeles de ce. dacă ştii să alegi caşcavalul nu este nimic complicat. O dovedeşte această reţetă de caşcaval pane cu sos de smântână.

Ingrediente pentru caşcaval pane cu sos de smântână

150 g caşcaval
50 g unt
1 ou
50 ml lapte
2 linguri făină

Pentru sos
4 linguri smântână
1 căţel usturoi

Mod de preparare pentru caşcaval pane cu sos de smântână

Din făină, lapte şi oul bătut faci o compoziţie ca de clătite. Tai caşcavalul în felii groase cam de 1 cm şi le dai prin amestec.Într-o tigaie topeşti untul şi apoi aşezi feliile de caşcaval în tigaie. Le laşi 2-3 minute, apoi, cu o lamă de cuţit sau o spatulă, le întorci pe partea cealaltă şi mai laşi 2-3 minute să se rumenească. Se servesc imediat, fierbinţi, cu garnitură de cartofi fierţi şi salată la alegere şi, după gust, cu sos de smântână cu usturoi.

Loading...