Această reţetă ne-a trimis-o cititioarea noastră Panazan Bianca Raluca, din Braşov. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]!

Ingrediente:

2 kg castraveţi
1 ceapa albă
1 morcov
frunze de mărar
1 plic de muştar boabe
1 plic de piper negru boabe

Pentru zeama:
1 l oteţ
2 l apa
500 g zahăr
3 linguri sare mare

Mod de preparare:

Se clătesc castraveţii sub jet de apă rece. Pe fundul borcanului se pun 2-3 foi de dafin, se aşează castraveţii, se pun rondele de ceapa şi morcov, se adaugă boabe de muştar şi piper, deasupra punem frunzele de mărar.

Într-o oala se pun 2 l apa, 1 l de oţet, sarea şi zahărul şi se pune pe foc. După ce a dat un clocot se opreşte. Borcanele se pun pe ceva metalic pentru a nu crăpa de la lichidul fierbinte. Se torna lichidul în borcane, se strâng bine cu capac şi într-o oală cu apa cât să fie până la gâtul borcanelor se sterilizeaza. După ce a început să clocotească se mai lasă 10-15 minute.

Se acoperă cu un prosop şi se lasă până a doua zi, se depozitează în beci sau în camara într-un loc întunecat.

Loading...
Evaluează articolul