Ce alimente să eviţi în timpul sarcinii

femeie gravida jpeg

Pe durata sarcinii, dieta mamei joacă un rol important în dezvoltarea sănătoasă a fătului. Ştii că trebuie să consumi alimente bogate în vitamine şi minerale, să te odihneşti bine şi să elimini orice factor de stres, care te-ar putea afecta atât pe tine, cât şi pe bebeluşul tău. În ceea ce priveşte alimentaţia, există câteva alimente pe care ar trebui să le eviţi.

Alimente semi-preparate sau crude

Mâncărurile care nu au fost bine gătite pot conţine numeroase bacterii. Carnea de vită sau de porc, fructele de mare, sosurile şi prăjiturile cu creme sunt câteva dintre alimentele care pot fi contaminate cu Salmonella, cel mai comun tip de infecţie alimentară care are ca simptome: febră, diaree şi crampe abdominale. O astfel de infecţie poate afecta fătul, motiv pentru care este recomandat să se acorde o mare atenţie preparării mâncărurilor.

continuarea pe clicksanatate.ro

continuarea pe clicksanatate.ro