Iată o reţetă extrem de simplă, pentru a obţine o garnitură delicioase. Dacă eşti în căutarea unei garnituri simple, din legume, pentru cină, aceasta este cea mai bună variantă.

Ingrediente

1 broccoli mare, tăiat în bucheţele cu tulpini groase
4 căţei de usturoi, feliaţi
sare
piper
fulgi de ardei iute roşu
2 linguri de parmezan ras
zeama de la ½ lămâie
3-4 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 220 de grade Celsius. Aşezi bucheţelele de broccoli într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Condimentezi cu sare, piper şi fulgi de ardei iute roşu, după gust, pui uleiul de măsline şi amesteci uşor, cât să se acopere broccoli uniform.
broccoli cu parmezan la cuptor2
Dai la cuptor 10 minute, adaugi în tavă feliile subţiri de usturoi, apoi dai din nou tava la cuptor. Laşi broccoli 6 minute să se coacă, apoi presari parmezanul ras şi mai dai la cuptor 2 minute. Scoţi tava, razi coaja de lămâie şi serveşti garnitura caldă.

Sursa + foto: tasteandsee.com

Broccoli cu sos de roşii la cuptor (fără gluten)

Paste cu linte şi broccoli (osteoporoză)

Cea mai simplă reţetă de broccoli la cuptor

Pui cu cartofi şi broccoli. Reţetă la cuptor

Pui cu broccoli în sos de usturoi

Loading...
Evaluează articolul