Lintea este o leguminoasă care nu lipseşte din meniurile nemţilor şi ale englezilor. Conţine foarte multe proteine şi ar trebui să devină un obicei sănătos şi în meniurile noastre.

Ingrediente

2 cotlete de porc, fără os
sare
piper
1 pahar apă
ulei
500 g linte
1 ceapă
1 lingură făină
200 g smântână
2 ardei iuţi

Mod de preparare

Pui lintea la înmuiat 2 ore. Speli cotletele, le tai cubuleţe, le sărezi şi piperezi, apoi le ţii la frigider 2 ore. După scurgerea timpului, aşezi pe grătar cotletele, atât cât să capete o crustă, apoi le dai la cuptor 10-15 minute, cu puţin ulei şi apă. Separat, căleşti ceapa tocată, adaugi lintea scursă, le acoperi cu apă şi fierbi pe foc mic. Când apa a scăzut la jumătate, amesteci făina cu smântâna, subţiezi compoziţia cu zeamă, după aceea le adaugi în oală. Când lintea este aproape gata, potriveşti de sare, pui ardeii iuţi tăiaţi rondele şi mai ţii 10 minute. O serveşti alături de cotletele de porc.

Loading...