Cea mai bună pizza cu ardei şi măsline
O pizza bună nu trebuie să conţină neapărat bucăţi de carne. Am pregătit pentru voi cea mai bună pizza cu ardei şi măsline, un preparat care va fi apreciat nu numai de vegetarieni.
Cea mai bună pizza cu ardei şi măsline - Ingrediente (2 pizza)
Pentru blat 500 g făină 250 ml apă 10 g drojdie 4 ½ linguri ulei ½ linguriţă sare
Pentru umplutură
200 g suc de roşii
2 ardei graşi verzi
2 ardei graşi roşii
150 g măsline verzi feliate
3 roşii
1-2 linguri ulei
piper
1 ceapă mică
busuioc
Cea mai bună pizza cu ardei şi măsline - Mod de preparare
Amesteci într-un castron apa, 4 linguri ulei, sarea, drojdia şi omogenizezi bine cu un tel. Pui făina proaspăt cernută şi frămânţi bine până când obţii un aluat catifelat, îl ungi cu restul de ulei şi apoi laşi la crescut 25 de minute. Împarţi aluatul în 2 porţii egale, întinzi 2 foi şi pui în tăvile de pizza. Le dai cu suc de roşii, le acoperi cu fâşii de ardei gras şi de roşii, măsline verzi feliate, frunze de busuioc şi ceapă tăiată rondele. Condimentezi cu piper, stropeşti cu ulei şi bagi în cuptorul bine încins aproximativ 30 de minute.
Pizza cu sos cremos de spanac şi anghinare
Pizza cu sos cremos de spanac şi anghinare