O pizza bună nu trebuie să conţină neapărat bucăţi de carne. Am pregătit pentru voi cea mai bună pizza cu ardei şi măsline, un preparat care va fi apreciat nu numai de vegetarieni.

Cea mai bună pizza cu ardei şi măsline - Ingrediente (2 pizza)

Pentru blat
500 g făină
250 ml apă
10 g drojdie
4 ½ linguri ulei
½ linguriţă sare

Pentru umplutură
200 g suc de roşii
2 ardei graşi verzi
2 ardei graşi roşii
150 g măsline verzi feliate
3 roşii
1-2 linguri ulei
piper
1 ceapă mică
busuioc

Cea mai bună pizza cu ardei şi măsline - Mod de preparare

Amesteci într-un castron apa, 4 linguri ulei, sarea, drojdia şi omogenizezi bine cu un tel. Pui făina proaspăt cernută şi frămânţi bine până când obţii un aluat catifelat, îl ungi cu restul de ulei şi apoi laşi la crescut 25 de minute. Împarţi aluatul în 2 porţii egale, întinzi 2 foi şi pui în tăvile de pizza. Le dai cu suc de roşii, le acoperi cu fâşii de ardei gras şi de roşii, măsline verzi feliate, frunze de busuioc şi ceapă tăiată rondele. Condimentezi cu piper, stropeşti cu ulei şi bagi în cuptorul bine încins aproximativ 30 de minute.

Pizza cu sos cremos de spanac şi anghinare

Pizza cu ciuperci şi caşcaval

Pizza cu patru feluri de brânză

Loading...