Atunci când îţi savurezi cafeaua de dimineaţă, poţi servi alături un desert delicios, precum această prăjitură cu mere şi cremă de brânză.

Cea mai bună prăjitură cu mere şi cremă de brânză - Ingrediente

Pentru blatul cu mere

120 g unt moale
110 g zahăr brun
100 g zahăr alb
1 ou
60 ml ulei vegetal
½ linguriţă esenţă de vanilie
200 g făină
½ linguriţă bicarbonat de sodiu
½ linguriţă praf de copt
¼ linguriţă sare
1 linguriţă scorţişoară pudră
180 g mere tocate mărunt

Pentru crema de brânză

230 g cremă de brânză moale (la temperatura camerei)
1 linguriţă esenţă vanilie
3 linguri zahăr alb

Pentru aluatul de firimituri

150 g zahăr alb
60 g zahăr brun
70 g făină
1 linguriţă scorţişoară
½ linguriţă praf de copt
1 praf sare
6 linguri unt rece

Cea mai bună prăjitură cu mere şi cremă de brânză - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc mare şi ungi cu unt o tavă pătrată. Combini untul şi cele două tipuri de zahăr pentru blatul prăjiturii şi amesteci până obţii o compoziţie pufoasă. Adaugi oul şi vanilia şi amesteci până la omogenizare.

Combini făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea şi scorţişoara şi acest amestec îl încorporezi în compoziţia de unt, amestecând până se combină toate ingredientele. Adaugi merele tocate şi întinzi compoziţia în tava tapetată în prealabil.

Amesteci crema de brânză, zahărul şi vanilia pentru stratul de cremă şi întinzi această compoziţie peste aluatul din tavă.

Combini toate ingredientele pentru aluatul de firimituri într-un bol, amestecând cu mâinile, până la omogenizare. Presari compoziţia fărâmicioasă peste crema de brânză. Dai tava la cuptor, 45 de minute, până se rumeneşte frumos. Când s-a răcit, tai prăjitura în pătrate şi o păstrezi la frigider.

Sursa + foto: www.yammiesnoshery.com

Tartă răsturnată cu mere. Aromatul desert al toamnei

Prăjitură cu mere şi nuci

Învârtită cu mere şi brânză. Află cum preparau bunicii noştri celebra plăcintă

Chec cu mere, nuci şi scorţişoară

Gem de mere cu portocale. Secretele unui preparat pentru iarnă

Loading...