Aceasta nu este o prăjitură ca oricare. Nu este o prăjitură cu pere care oricare alta. Estea cea mai bună prăjitură cu pere şi migdale. Şi, mai exact, este atât de moale şi de aromată, încât am putea spune că nu este o prăjitură cu pere şi nişte cu puţin aluat. Convinge-te singur de asta!

Cea mai bună prăjitură cu pere şi migdale - Ingrediente

125 g unt, la temperatura camerei
125 g zahăr
2 ouă
50 g făină
100 g migdale măcinate
1/2 linguriţă praf de copt
3 pere curăţate de coajă, cotor şi seminţe şi tăiate pe jumătate
50 g fulgi de migdale
zahăr pudră

Cea mai bună prăjitură cu pere şi migdale - Mod de preparare

Încingi cuptorul.

Ungi cu puţină grăsime o formă de rotundă de tartă sau aşezi hârtie de copt. Dai deoparte.

Pregăteşti perele, le cureţi şi elimini cotorul şi cutia cu seminţe. Le tai în jumătate şi le dai deoparte.

Într-un vas mare, mixezi untul şi zahărul până devine o compoziţie pufoasă şi spumoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul, mixând bine după fiecare. Folosindu-te de o spatulă, încorporezi făina, migdalele pisate şi praful de copt. Aşază aluatul în forma pregătită şi nivelează. (Aluatul va fi dens).

Aranjezi jumătăţile de pară peste blat şi laşi la copt la foc mediu 25 de minute. Apoi, scoţi prăjitura şi presari fulgii de migdale pe deasupra. Repui în cuptor pentru încă 8-10 minute. Prăjitura este gata când trece testul scobitorii.

Laşi prăjitura să se răcească în formă, apoi desprinzi pe margini şi o scoţi din formă. Presari zahăr pudră înainte de a servi.

sursa: http://www.seasonsandsuppers.ca/

Tartă cu mac şi pere

Prăjitură sfărâmicioasă cu pere

Cea mai gustoasă plăcintă cu pere şi vanilie

Cel mai bun tort cu pere şi pişcoturi

Loading...