Dovleacul este un ingredient atât de versatil! Îl poţi adăuga în atât în deserturi cât şi în feluri principale! Astăzi îţi spune cum îl poţi prepara umplut cu carne tocată!

De ce ai nevoie pentru dovleac umplut

4 cepe

2 ardei graşi

ulei

150 g orez

800 g carne tocată de porc

sare

piper

4 -5 căţei de usturoi

2 legături pătrunjel

4 ouă

4 felii pâine

2 dovleci de mărime medie

100 g caşcaval

Cum se prepară dovleac umplut

Cureţi şi mărunţeşti ceapa şi ardeiul. Le căleşti în puţin ulei, apoi adaugi orezul spălat în câteva ape. După câteva minute, pui carnea tocată, sare şi piper, după gust, amesteci cu grijă şi ţii totul pe foc până când carnea îşi schimbă culoarea iniţială. Opreşti focul. Toci usturoiul şi pătrunjelul şi le încorporezi în carne, împreună cu ouăle bătute separat şi cu pâinea înmuiată în apă şi stoarsă. Separat, speli dovlecii, le tai capacele şi-i cureţi de seminţe, răzuindu-i cu o lingură. Îi umpli cu amestecul de carne, lăsând câteva degete până sus. Presari caşcaval ras, le pui capacele şi-i dai la cuptor, câte 2-3 ore, aşezându-i într-o tavă încăpătoare, pentru că îşi lasă zeamă în timpul coacerii.

Supa-crema de dovleac

Plăcinte moldoveneşti cu dovleac

Cel mai bun cheesecake cu dovleac

Loading...