Cea mai bună reţetă de mucenici moldoveneşti. Sunt fragezi şi pufoşi de ţi se topesc în gură

2 captura de ecran din 2019 03 05 la 14 33 01 png png

A venit primăvara şi odată cu ea ziua Sfinţiilor mucenici, sărbătorită pe 9 martie. Drept pentru care, gospodinele se pregătesc temeinic şi prepară vestiţii mucenici, care pot lua diverse forme: de la supă dulce cu paste în formă de 8, până la colaci unşi cu miere şi presăraţi cu nucă, frageziţi în cuptor. p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 12.0px 0.0px; line-height: 15.0px; font: 13.3px Times; color: #000000} span.s1 {font-kerning: none}

  • Porții: 4
  • Timp total: 2h
  • Pregătire: 1h
  • Gătire: 1h
  • Categorie: deserturi

Ingrediente

1 kg făină

2 linguri zahăr

200 ml apă minerală

100 ml ulei

1/2 cub drojdie proaspătă

200 g miere

300 g nucă măcinată

Pentru sirop:

200 g zahăr

200 ml apă

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 12.0px 0.0px; line-height: 15.0px; font: 13.3px Times; color: #000000} span.s1 {font-kerning: none}

Mod de preparare

Amesteci uleiul cu apa și sarea. Freci drojdia cu 2 linguri de zahăr până devine lichidă. Torni apa peste făină, adaugi drojdia și frămânți până obții un aluat care nu se mai ține de degete. Îl lași să crească până își dublează volumul. 

Îl împarți în bucăți egale, din care întinzi suluri de gro- simea unui deget. Împletești aluatul în forma cifrei opt.

Așezi mucenicii într-o tavă tapetată și îi ții la cuptor până când se rumenesc ușor. Îi scoți și-i lași la răcorit.

Pentru sirop, pui pe foc apa și zahărul și amesteci până se dizolvă acesta din urmă. Torni siropul peste mu- cenici și-i lași 30 de minute să se absoarbă lichidul. Îi ungi cu miere și îi presari cu nuca măcinată.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 12.0px 0.0px; line-height: 15.0px; font: 13.3px Times; color: #000000} span.s1 {font-kerning: none}