Desert cu miere, pentru îndrăgostiţi – Reţeta lui Jamie Oliver

Fie că sărbătoreşti ziua îndrăgostiţilor de Dragobete, pe stil românesc, fie că ai sărbătorit-o deja pe 14 februarie, merită să încerci această reţetă simplă recomandată de bucătarul Jamie Oliver. Răsfaţă-ţi partenerul, soţul sau iubitul cu un preparat foarte simplu.
Ingrediente (2 porţii)
2 linguri miere de portocale (poţi folosi şi alt tip de miere) 3 linguri vin alb sec 2 linguriţe coniac ¼ lămâie 150 ml frişcă lichidă 2 linguriţe migdale crude fulgi
Mod de preparare
Pui mierea, vinul şi coniacul într-un bol. Dai coaja de lămâie prin răzătoarea mică (ai nevoie de 1 linguriţă de coajă rasă) şi storci zeama în bol. Amesteci bine, acoperi şi laşi compoziţia la rece peste noapte. Chiar înainte de cină, baţi frişca şi o torni peste mixul de alcool şi miere, amesteci ouţin şi apoi laşi din nou la rece. Prăjeşti fulgii de migdale într-o tigaie uscată, la foc mediu spre mare. Serveşti desertul în pahare de vin şi presari migdalele prăjite.
Sursa + foto: jamieoliver.com