Bogăţia recoltei de toamnă poate fi prezentă şi la tine în bucătărie pentru prepararea celor mai bune bucate. Vezi şi tu cea mai bună reţetă de pui la cuptor cu legume de toamnă şi răsfaţă-te cu cel mai gustos preparat.

Cea mai bună reţetă de pui la cuptor cu legume de toamnă - Ingrediente

4 pulpe de pui
4 linguri ulei de măsline
1 1/2 lingură oţet de vin roşu
3 căţei de usturoi, pisaţi
1 lingură de cimbru, salvie şi rozmarin tocat
sare
piper
500 g dovleac, curăţat, tăiat cuburi
400 g varză de Bruxelles, tăiate pe jumătate
2 mere, cu coajă, fără cotor şi seminţe
2 cepe tocate julien
4 felii şuncă afumată, tăiată bucăţi

Cea mai bună reţetă de pui la cuptor cu legume de toamnă - Mod de preparare

Încinge cuptorul. Torni 2 linguri ulei de măsline, oeţtul, pui usturoiu şi ierburile într-o pungă care se închide. Pui şi puiul în ea, asezonezi cu sare şi piper apoi sigilezi punga şi masezi puiul cu compoziţia din interior. Dai deoparte şi tai legumele.

Pui dovleacul, varza de Bruxelles, ceapa, merele pe o foaie de copt. Stropeşti cu restul de ulei de măsline apoi amesteci bine şi asezonezi cu sare şi piper, după gust.

Aşezi în tavă, într-un singur strat, bucăţile de pui şi amestecul de legume şi fructe. Împrăştii şunca peste ele. Laşi la cuptor 30 de minute, la flacără medie. Presari mai multe condimente, dacă vrei, şi serveşti imediat.

sursa: http://www.cookingclassy.com/

Pui în sos cremos de muştar cu bacon crocant

Cele mai bune pulpe de pui la cuptor

Pui cu legume în sos de bere

Şniţel de pui cu sos

Loading...