Cea mai bună salată de cartofi. Cum se prepară şi care sunt trucurile de care să ţii cont

03093adb42e47fadeb5a176ec763c4f7 original jpeg

Fie că o serveşti ca aperitiv, ca garnitură ori ca fel principal, această salată de cartofi este extrem de versatilă şi o poţi schimba în funcţie de gusturi sau în funcţie de ce găseşti în frigider.

Poţi adaugă orice fel de carne sau legume pentru a o îmbogăţi, sau poţi adaugă un sos de maioneză pentru mesele festive.

Iată ce presupune reţeta de bază a salatei cu cartofi:

8-9 cartofi

2-3 ouă

10 castraveciori muraţi cornişon

1 ceapă roşie

Sare

Piper

Ulei de măsline

½ linguriţă de oţet

1 lingură de maioneză

1 linguriţă zeamă de lămâie

Tot ce trebuie să faci este să fierbi cartofii şi ouăle, să le tai bucăţi, la fel ca pe celelalte legume, să sărezi toată compoziţia şi să adaugi maioneza, amestecată cu zeama de lămâie.

Se amestecă bine până ce maioneza a acoperit fiecare ingredient, se ornează cu pătrunjel din belşug şi se dă la rece. O poţi îmbunătăţi adăugând ton, pui sau alt tip de carne.