De câte ori prepar cea mai bună salată de cartofi, folosesc cartofi albi, pentru că sunt mai făinoşi şi vor da o textură cremoasă salatei. Astfel vor absorbi şi bai bine sosul obţinut. Nu uita de ţelină şi de ceapă verde pentru un rezultat apetisant, căruia nu-i poţi rezista.

Cea mai bună salată de cartofi - Ingrediente (8 porţii)

6 cartofi de mărime medie
3 linguri oţet de vin alb
2 tije de ţelină, tocate
6 cepe verzi, tocate
5 ouă fierte tari, curăţate de coajă
1½ cană maioneză
1 lingură muştar
1½ linguriţă seminţe de ţelină
sare
piper
boia pentru ornat

Cea mai bună salată de cartofi - Mod de preparare

Fierbi cartofii spălaţi, în coajă, într-o oală mare cu puţină sare. Dai focul mediu şi laşi 10-15 minute sau până când intră cuţitul ori furculiţa în ei. Scurge şi lasă să se răcească până când îi poţi manevra.

Elimină-le coaja şi taie-i în bucăţi mai măricele. Pune-i într-un bol mai mare ţi adaugă oţetul şi amestecă. Lasă-i să se răcească, aproximativ 15 minute. Adaugă tijele de ţelină şi ceapa verde. Taie în bucăţi mici 4 din ouăle fierte şi adaugă-le peste amestecul de cartofi.

Într-un vas mediu, amestecă maioneza, muştarul, seminţele de ţelină, sare şi piper, după gust. Amestecă bine. Feliază ultimul ou fiert şi pune feliile deasupra salatei. Presară boiaua, dacă vrei. Laşi să se răcească cel puţin 1 oră sau peste noapte, înainte de a servi.

http://www.foodiecrush.com/

Loading...