Cea mai simplă reţetă de pască cu brânza şi stafide. Trucuri pentru a obţine cea mai cremoasă umplutură
Apetisanta pască nu trebuie să lipsească de pe masa de Paşte. Conform tradiţiei, pasca se coace în Joia Mare, niciodată în Vinerea Neagră, deoarece această zi este una de doliu. Fie că este simplă cu brânză, cu ciocolată, smântână sau în alte combinaţii, pasca este un desert tradiţional. Dacă nu ai mult timp la dispoziţie să o prepari, alege varianta de pască rapidă cu brânză şi stafide şi te vei linge pe degete de bună ce este!
Ca să obţii cea mai cremoasă şi mai aromată umplutură de pască, încearcă aceste trucuri.
- Ai grijă să scurgi foarte bine brânza de vaci, mai ales dacă foloseşti brânză proaspătă. Cel mai bine este să o laşi la scurs, la frigider, cu o seară înainte de preparare.
- Pasează brânza în blender sau mixeaz-o până devine ca o cremă. Adaugă în compoziţie şi smântâna grasă, pentru a fi mai fină.
- Pentru un gust deosebit, adaugă coajă rasă de lămâie, vanilie şi esenţă de rom.
- Hidratează stafidele în apă în care ai adăugat esenţă de rom, după gust.
- Dacă foloseşti la pască aluat de cozonac, mixează gălbenuşurile cu un praf de sare, pentru a căpăta o nuanţă mai frumoasă. Aşa şi aluatul va fi mai colorat.
- Dacă ai uitat să scurgi brânza, adaugă în compoziţie şi 2 linguri de griş. El va absorbi lichidul în exces şi astfel pasca nu va mai rămâne crudă.
- Coace pasca la foc mic spre mediu, pentru a avea timp compoziţia să se pătrundă. În caz contrar, vei arde aluatul înainte să coci mijlocul umpluturii.
Pască cu brânza şi stafide - Ingrediente
1 kg brânză 200 g zahăr 200 g griş 100 ml lapte 100 g unt 4 ouă 1 linguriţă praf de copt 150 g stafide
Pască cu brânza şi stafide - Preparare
Amesteci brânza cu zahărul şi laptele. Adaugi untul moale, ouăle, grişul şi praful de copt. Omogenizezi bine ingredientele. La final, adaugi stafidele. Torni aluatul într-o tavă cu pereţii detaşabili şi unsă cu unt. Coci prăjitura 40 de minute la 180 °C. O decorezi după imaginaţie.
Foto: Profimedia