Cea mai simplă reţetă de plăcinţele cu brânză o poţi prepara la ocazii festive sau pentru cei dragi fără vreun motiv anume. Însoţeşte acest aperitiv sau gustare cu un pahar de vin roşu demisec.

Cea mai simplă reţetă de plăcinţele cu brânză - Ingrediente

1 pachet de aluat foitaj
ulei

Pentru umplutură
300 g brânză de oaie
50 g unt moale
1 legătură de ceapă verde
câteva fire de pătrunjel tocat
200 g brânză Camembert
1 legătură de ridichi de lună tăiate feliuţe

Cea mai simplă reţetă de plăcinţele cu brânză - Mod de preparare

Dezgheţi foitajul, ungi fiecare foaie în parte cu ulei şi tai mai întâi pe lung, apoi pătrăţele. Faci din pătrăţele cornete şi lipeşti marginile cu degetele înmuiate în apă. Le coci în cuptorul încins până se rumenesc frumos. Le laşi la răcit.

Speli şi toci ceapa. La fel procedezi şi cu pătrunjelul. Brânza Camembert o tai feliuţe. Amesteci untul moale cu brânza de oaie dată prin răzătoare, pui pătrunjel tocat şi ceapă verde şi amesteci.

Umpli fiecare cornet de foitaj cu amestecul de brânză, pui o feliuţă de Camembert şi una de ridiche. Decorezi cu pătrunjel şi ceapă verde tocate.

Plăcintă cu carne şi brânză

Plăcintă cu piept de pui şi brânză

Plăcintă cu brânză sărată

Reţetă bosniacă de plăcintă cu carne de vită. Burek

Loading...