Acest sos cremos şi foarte gustos pe care îl poţi folosi peste ouă părjite ori poşate sau chiar peste legume pregătite la aburi este o alegere excepţională. Încearcă pentru preparare cea mai simplă reţetă de sos olandez şi, odată ce vei deveni expert în pregătirea lui, vei împărţi reţeta tuturor celor dragi.

Cea mai simplă reţetă de sos olandez - Ingrediente

2 ouă
1 lingură apă
1/2 pachet unt
1 linguriţă zeamă de lămâie
sare
piper roşu

Cea mai simplă reţetă de sos olandez - Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Pune gălbenuşurile într-un vas mare, împreună cu o lingură de apă.
pasul 1

Amestecă albuşurile şi apa până se combină şi capătă o culoare uşor gălbuie.
pasul 2

Pune apă la fiert într-o oală. Când a început să clocotească, aşază vasul cu albuşurile deasupra, pe aburi. Lasă flacără medie la oală. Amestecă bine până când amestecul se îngroaşă şi devine cremos (cam 5 minute).
pasul 3

Continuă să amesteci şi curăţă pereţii vasului pentru a preveni „coacerea“ ouălelor. Dă vasul la o parte de pe aburi, din când în când, dacă sosul începe să se îngroaşe prea repede.
pasul 4

Încorporează untul la temperatura camerei, în timp ce baţi când este pe aburi. Dai focul mai încet şi pui câte o lingură de unt, pe rând, pentru a nu se strica emulsia.
pasul 6

Încorporează şi zeama de lămâie în sos, cu un praf de sare şi de piper. Gustă sosul şi asezonează-l după gust. Dacă adaugi mai multă zeamă de lămâie, vei subţia sosul.
pasul 7

sursa: http://www.food.com/

Cel mai bun sos tartar

Sos de busuioc

Sos pesto

Loading...