Un răsfăţ dulce pentru zilele mohorâte de toamnă, tarta cu ciocolată te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

Pentru blat

150 g făină
½ linguriţă sare
1 linguriţă zahăr
100 g unt
2-4 linguri apă rece
ulei

Pentru cremă

230 ml lapte
60 g unt
250 g ciocolată, bucăţele
300 g zahăr
75 g pudră de cacao
30 g făină
1 praf de sare
2 ouă
3 gălbenuşuri

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci într-un bol făina cu zahărul şi sarea, apoi încorporezi untul cu ajutorul unei furculiţe. Adaugi apa treptat, până începe să se formeze aluatul. Acoperi cu o folie şi dai la rece 2 ore. Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Întinzi aluatul într-o foaie, nici prea groasă, nici prea subţire, apoi îl aşezi într-o tavă rotundă, unsă cu puţin ulei. Îndepărtezi excesul de pe margini.

Pentru cremă, amesteci într-un bol zahărul, pudra de cacao, făina şi sarea. Separat, dai pe foc laptele împreună cu untul şi ciocolata, amestecând la foc mic, până la omogenizare. Laşi la răcit câteva minute. Încorporezi ouăle, gălbenuşurile şi compoziţia de ciocolată în ingredientele uscate. Torni crema în tavă. Dai la cuptor, 45-50 de minute, până ce marginile se rumenesc uşor. Serveşti după ce tarta s-a răcit puţin.

Sursa https://omgchocolatedesserts.com

Loading...