N-am mai pregătit de mult timp aceste turtiţe de dovlecei şi ni se făcuse poftă. Aşadar, am amestecat ingredientele de bază, am avut grijă să scurg bine dovleceii răzuiţi şi nu mi-a mai rămas decât să mă apuc de treabă. Rezultatul? Îl veţi afla şi voi dacă pregătiţi aceste turtiţe de dovlecei.

Cea mai simplă reţetă de turtiţe de dovlecei - Ingrediente (8 porţii)

4 dovlecei
100 g caşcaval ras
2 linguri griş
1 praf de sare
1 legătură mărar
4 ouă
piper
unt, pentru uns

Cea mai simplă reţetă de turtiţe de dovlecei - Mod de preparare

Tai capetele dovleceilor şi-i cureţi de coajă. Îi dai prin răzătoarea mare, adaugi sare şi-i storci. După ce s-au scurs bine, îi amesteci cu caşcavalul, mărarul tocat, grişul, ouăle şi piper după gust. Modelezi turtiţele, le aşezi într-o tavă în care ai pus hârtie de copt şi le dai la cuptor aproximativ 40 de minute. Le serveşti cu mujdei frecat cu iaurt.

Loading...