Ceaiul de rozmarin, bun pentru digestie şi boli de inimă

rozmarin shutterstock 18203131 jpeg

Rozmarinul este folosit sub formă de condiment, dar şi ca tratament naturist. În România se cultivă ca plantă medicinală, ornamentală şi condiment. Frunzele de rozmarin sunt apreciate atât pentru uz intern, cât şi extern.

Folosite intern, frunzele de rozmarin sunt recomandate pentru tratarea problemelor digestive precum crampele abdominale, balonările şi senzaţia de plin. În acelaşi timp, rozmarinul este recunoscut pentru stimularea apetitului şi producţia de sucuri gastrice.

Folosit extern, rozmarinul calmează durerile reumatice şi problemele sistemului circulator. În mod tradiţional, se crede că rozmarinul stimulează circulaţia la nivelul sângelui, iar în combinaţie cu alte mijloace, sprijină funcţia sistemului circulator al inimii.

Experienţele au demonstrat că rozmarinul 

poate fi utilizat cu succes şi în tratarea bolilor coronariene. În medicina populară, rozmarinul obişnuia să fie folosit pentru stimularea digestiei, a apetitului, pentru tratarea rănilor şi împotriva balonărilor.

Frunzele de rozmarin sunt rareori consumate sub formă de ceai, însă se regăsesc sub forma de ingredient în diferite combinaţii de ceaiuri. Rozmarinul are mai multe întrebuinţări externe şi se regăseşte în numeroase preparate de baie, creme, uleiuri, şampoane.

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro