Ceapă umplută cu bacon şi brânză

ceapa umpluta shutterstock 72720412 jpeg

Ceapa e bună călită sau sotată în felurite mâncăruri, dar nu numai. Te provocăm la o reţetă de ceapă umplută.

Preparare: 1 h 20 minute Dificultate: mică 6 porţii

Ingrediente

6 cepe mari

200 g bacon (jambon sau şuncă afumată)

3 căţei de usturoi

3 linguri de smântână groasă

150 g caşcaval ras

50 g unt

salvie

rozmarin

sare

piper

Preparare

1.Cureţi foile exterioare ale cepelor, le speli şi le opăreşti 10 minute în apă cu sare. Tai un capac la partea cu codiţă a fiecărei cepe şi scoţi cu mare grijă miezul cepelor, păstrând ca suport 2-3 foi.

2.Toci miezul scos, îl amesteci cu usturoiul zdrobit, cu baconul (jambon sau şuncă afumată) tocat cubuleţe şi le căleşti în unt topit. Le amesteci apoi cu caşcavalul ras, smântâna, salvie, rozmarin, sare şi piper, după gust.

3.Umpli cepele cu umplutura pregătită, aşezi deasupra capacele cu codiţe, le aşezi într-o formă termorezistentă unsă cu unt şi le introduci în cuptorul bine încins pentru circa 30 de minute, până se rumenesc frumos deasupra. Le serveşti imediat.

sursa foto: Shutterstock