Ceapă umplută cu ciuperci

Baked Onions with Cheese Filling jpeg

Considerată de vechii egipteni simbolul vieţii veşnice, ceapa poate fi un simbol al unei mâncări foarte bine preparată. Cum este chiar aceasta.

Dificultate mică Preparare 65' 2 porţii

Ingrediente

4 cepe potrivite

200 g ciuperci

mărar

pătrunjel

ulei

sare

piper

1-2 linguri pesmet

1 linguriţă zahăr brun

150 g roşii din conservă

100-150 g caşcaval

Mod de preparare

Cureţi şi speli cepele, le scobeşti miezul, apoi le opăreşti în apă cu sare, nu mai mult de 10 minute. Mărunţeşti miezul rămas de la ceapă şi-l pui la călit

în puţin ulei. După ce s-a înmuiat, adaugi ciupercile tăiate cubuleţe, pui sare şi piper, pesmetul şi zahărul brun.

Când este totul călit, presari mărarul şi pătrunjelul mărunţite. Cepele fierte le laşi la scurs şi, după ce s-au răcit, le umpli cu compoziţia de ceapă şi ciuperci.

Într-un vas termorezistent, uns cu puţin ulei, aşezi cepele umplute şi torni apă cât să le acopere pe jumătate. Roşiile din conservă le presari cu sare şi piper

după gust şi le torni peste cepe. Deasupra razi caşcavalul şi dai la cuptor, 30-40 de minute, după ce ai acoperit vasul cu o folie de aluminiu.

sursa foto: Profimedia