Ceapă umplută cu ciuperci
Considerată de vechii egipteni simbolul vieţii veşnice, ceapa poate fi un simbol al unei mâncări foarte bine preparată. Cum este chiar aceasta.
Dificultate mică Preparare 65' 2 porţii
Ingrediente
4 cepe potrivite
200 g ciuperci
mărar
pătrunjel
ulei
sare
piper
1-2 linguri pesmet
1 linguriţă zahăr brun
150 g roşii din conservă
100-150 g caşcaval
Mod de preparare
Cureţi şi speli cepele, le scobeşti miezul, apoi le opăreşti în apă cu sare, nu mai mult de 10 minute. Mărunţeşti miezul rămas de la ceapă şi-l pui la călit
în puţin ulei. După ce s-a înmuiat, adaugi ciupercile tăiate cubuleţe, pui sare şi piper, pesmetul şi zahărul brun.
Când este totul călit, presari mărarul şi pătrunjelul mărunţite. Cepele fierte le laşi la scurs şi, după ce s-au răcit, le umpli cu compoziţia de ceapă şi ciuperci.
Într-un vas termorezistent, uns cu puţin ulei, aşezi cepele umplute şi torni apă cât să le acopere pe jumătate. Roşiile din conservă le presari cu sare şi piper
după gust şi le torni peste cepe. Deasupra razi caşcavalul şi dai la cuptor, 30-40 de minute, după ce ai acoperit vasul cu o folie de aluminiu.
sursa foto: Profimedia