Cei mai gustoşi „melci“ cu mac şi mere

melci cu mac si mere jpeg

Ne-am obişnuit să facem aceşti „melci“ cu scorţişoară şi zahăr, dar garantăm că vara e mai bună această reţetă cu cei mai gustoşi „melci“ cu mac şi mere de vară, acrişoare. Ce ziceţi? Încercaţi reţeta noastră?

Cei mai gustoşi „melci“ cu mac şi mere - Ingrediente

Pentru aluat 400 g făină 2 linguriţe praf de copt 100 g zahăr pudră 1 pachet zahăr vanilat 200 g brânză de vaci 6 linguri lapte 1 ou 8 linguri ulei 1 praf de sare

Pentru umplutură

600 g mere

coaja răzuită de la o lămâie

½ linguriţă scorţişoară

120 g mac măcinat

100 g biscuiţi

80 g unt

2 linguri miere

1 ou

70 g stafide

Pentru glazură

150 g zahăr pudră

6 linguri rom

unt pentru uns tava

Cei mai gustoşi „melci“ cu mac şi mere- Cum se prepară

Cureţi merele de coajă, cotor şi seminţe şi le tai cubuleţe. Le pui într-o oală cu scorţişoara, coaja de lămâie şi 250 ml de apă. Le laşi să fiarbă până se înmoaie puţin, le scoţi şi păstrezi zeama.

În apa în care au fiert merele pui macul măcinat şi biscuiţii zdrobiţi. Aduci la punctul de fierbere, după care laşi să se răcorească. Adaugi mierea, untul, oul, stafidele şi omogenizezi.

Cerni făina cu un praf de sare şi praful de copt. Adaugi zahărul pudră, pe cel vanilat, brânza de vaci, laptele, oul, uleiul şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Întinzi aluatul, pui umplutura de mac, netezeşti şi împrăştii cubuleţele de mere. Rulezi cât mai strâns.

Tai ruloul în felii. Le aşezi pe o tavă unsă cu unt. Le bagi la cuptor 25 de minute. Le scoţi şi le ungi cu rom amestecat cu zahăr pudră.