Ne-am obişnuit să facem aceşti „melci“ cu scorţişoară şi zahăr, dar garantăm că vara e mai bună această reţetă cu cei mai gustoşi „melci“ cu mac şi mere de vară, acrişoare. Ce ziceţi? Încercaţi reţeta noastră?

Cei mai gustoşi „melci“ cu mac şi mere - Ingrediente

Pentru aluat
400 g făină
2 linguriţe praf de copt
100 g zahăr pudră
1 pachet zahăr vanilat
200 g brânză de vaci
6 linguri lapte
1 ou
8 linguri ulei
1 praf de sare

Pentru umplutură
600 g mere
coaja răzuită de la o lămâie
½ linguriţă scorţişoară
120 g mac măcinat
100 g biscuiţi
80 g unt
2 linguri miere
1 ou
70 g stafide

Pentru glazură
150 g zahăr pudră
6 linguri rom
unt pentru uns tava

Cei mai gustoşi „melci“ cu mac şi mere- Cum se prepară

Cureţi merele de coajă, cotor şi seminţe şi le tai cubuleţe. Le pui într-o oală cu scorţişoara, coaja de lămâie şi 250 ml de apă. Le laşi să fiarbă până se înmoaie puţin, le scoţi şi păstrezi zeama.

În apa în care au fiert merele pui macul măcinat şi biscuiţii zdrobiţi. Aduci la punctul de fierbere, după care laşi să se răcorească. Adaugi mierea, untul, oul, stafidele şi omogenizezi.

Cerni făina cu un praf de sare şi praful de copt. Adaugi zahărul pudră, pe cel vanilat, brânza de vaci, laptele, oul, uleiul şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Întinzi aluatul, pui umplutura de mac, netezeşti şi împrăştii cubuleţele de mere. Rulezi cât mai strâns.

Tai ruloul în felii. Le aşezi pe o tavă unsă cu unt. Le bagi la cuptor 25 de minute. Le scoţi şi le ungi cu rom amestecat cu zahăr pudră.

Loading...