Dacă ai luat mai mulţi ardei din piaţă şi ai încercat diverse reţete de ardei umpluţi, de exemplu, poţi încerca să prepari şi cel mai bun chec sărat cu ardei. Un chec pe care îl prepari într-o oră jumătate şi pentru care ai nevoie de puţine ingrediente.

Cel mai bun chec sărat cu ardei - Ingrediente

3-4 ardei graşi (ce culoare vrei)
200 g făină
1 praf de sare
2 linguriţe praf de copt
1 linguriţă boia iute
5-6 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
6 ouă
4 linguri ulei
100 g brânză maturată (de care vrei)

Cel mai bun chec sărat cu ardei - Mod de preparare

Speli ardeii. Elimini seminţele şi cotoarele şi îi tai pe jumătate. Îi aşezi într-o tavă de cuptor cu pieliţa în sus. Îi stropeşti cu ulei. Îi laşi cam o oră la foc mic sau până începe să se desprindă pieliţa de pe pulpă.

Aştepţi să se răcească, apoi îndepărtezi coaja sub apă rece. Tai ardeii în bucăţi mici. Amesteci făina cu sarea şi praful de copt. Combini cu boiaua iute şi cu pătrunjelul.

Într-un alt vas, baţi ouăle şi amesteci cu ulei. Adaugi combinaţia de făină cu ardeii şi brânza răzuită. Tapetezi o formă de chec şi torni compoziţia. Bagi în cuptorul încins 50 de minute. Laşi să se răcească, îl scoţi din formă şi-l feliezi.

Chec sărat cu spanac

Chec sărat cu brânză de vaci

Chec sărat cu pui

Loading...