Pentru unii azi e zi de post, iar această reţetă de cel mai bun ghiveci călugăresc de legume va fi apreciată. La fel de binevenită este şi pentru vegetarieni, dar şi pentru cei care vor, măcar pentru o zi, să renunţe la carne.

Cel mai bun ghiveci călugăresc de legume - Ingrediente

4 cartofi
2 morcovi
1 ceapă albă
1 ardei capia
1 ardei verde
200 g ciuperci
2 dovlecei
1 lingură bulion
ulei
sare
piper
cimbru
rozmarin

Cel mai bun ghiveci călugăresc de legume - Mod de preparare

Cureţi şi tai bucăţi mici toate legumele, în afară de dovlecei, pe care îi tai rondele subţiri. Într-o cratiţă încăpătoare încingi puţin ulei şi apoi pui ceapa, cartofii, dovleceii, morcovii, ciupercile şi ardeii. Potriveşti de sare şi piper.

Căleşti împreună până se înmoaie puţin şi apoi pui apă cât să acopere legumele şi dai cratiţa la cuptor, la foc potrivit spre mic, astfel încât legumele să fiarbă încet. Cu 5 minute înainte de a fi gata, torni bulionul desfăcut cu apă caldă. Serveşti ornat cu rozmarin şi cimbru.

Ghiveci de legume cu carne

Ghiveci de vară cu legume

Ghiveci de legume la cuptor, fără ulei

Loading...