Chiar poţi să găteşti o mâncare delicioasă, folosind câteva ingrediente simple. Indiferent dacă te grăbeşti sau nu, reţeta rapidă de mai jos îţi va aduce multe satisfacţii, iar acest pui cu lămâie la cuptor îţi va încânta simţurile!

Cel mai bun pui cu lămâie la cuptor – Ingrediente (4 porţii)

4 fileuri subţiri de piept de pui dezosat
3 linguri unt
80 ml supă de pui
4 linguri zeamă de lămâie
1 lingură miere
2 linguriţe usturoi tocat
1 linguriţă mix de condimente (cimbru, busuioc, rozmarin, oregano sau salvie)
sare, după gust
piper, după gust
rozmarin proaspăt, opţional
felii de lămâie, pentru decor

Cel mai bun pui cu lămâie la cuptor – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius şi ungi o tavă de copt cu unt. Topeşti untul într-o cratiţă, la foc mediu spre mare, adaugi pieptul de pui şi îl rumeneşti 2-3 minute, pe fiecare parte, până capătă o culoare maro-aurie uniformă. Muţi carnea în tava de copt pregătită.

Într-un bol mic, amesteci supa de pui cu zeama de lămâie proaspăt stoarsă, mierea, usturoiul, mixul de condimente şi condimentezi cu sare şi piper.

Torni sosul acesta peste pieptul de pui şi dai tava la cuptor 20-30 de minute. În funcţie de cât de mari sunt bucăţile de carne, le laşi mai mult în cuptor, până se pătrund. La fiecare 5-10 minute, stropeşti pieptul de pui cu sosul din tavă. Decorezi cu rozmarin proaspăt şi cu felii de lămâie, dacă doreşti, şi serveşti preparatul.

Sursa + foto: www.lecremedelacrumb.com

Ciupercile şi conopidă rumenite la cuptor

Ciocănele de pui la cuptor cu ierburi şi usturoi. Cea mai aromată reţetă cu carne de pui

Muşchi de porc la cuptor

Cartofi cu ceapă şi ciuperci la cuptor

Loading...