Nu sunt chiar un fun al dovleceilor, dar sunt unele preparate pe care le pregătesc cu drag de fiecare dată. Reţeta pentru cele mai bune clătite de dovlecei am descoperit-o nu cu mult timp în urmă şi de atunci o pregătesc ori de câte ori mi se face poftă.

Cele mai bune clătite de dovlecei - Ingrediente (10 bucăţi)

2 dovlecei
1 ceapă dată pe răzătoare
2 ouă, bătute uşor
6 - 8 linguri făină
1 linguriţă praf de copt
sare
piper
unt
ulei

Cele mai bune clătite de dovlecei - Mod de preparare

Dai dovleceii prin răzătoarea mare într-un vas. Apoi, amesteci cu ceapa şi ouăle. Încorporezi 6 linguri de făină, praful de copt, sare şi piper. Dacă aluatul e prea subţire din cauza lichidului lăsat de dovlecei, mai pune făină.

Încingi o tigaie mare la flacără medie şi încingi o jumătate de lingură de unt şi jumătate de ulei. Când untul s-a topit, dai focul mai mic şi cu un polonic sau o lingură mare pui din aluat în tigaie, la prăjit. Întinde în mod egal în tigaie, pentru a se prăji uniform. Laşi clătitele cam 2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc.

Le poţi păstra calde în cuptor sau acoperite.

sursa: partiespartiesparties.wordpress.com

Mic dejun cu ouă ochiuri şi dovlecei

Dovlecei gratinaţi

Budincă de dovlecei

Orez cremos cu dovlecei

Loading...