În cazul în care te-ai săturat de clasicele frigărui, poţi încerca reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi. Dacă nu-ţi place carnea de miel ori eşti la dietă, foloseşte carne de viţel
pentru frigăruile cu chifteluţe, iar cei dragi vor fi încântaţi!

Ingrediente

500 g carne tocată de miel
1 lingură de orez cu bob lung
1 ceapă, tocată mărunt
2-3 căţei de usturoi pisaţi
sare
piper
1 praf de nucşoară
1 ardei roşu
1 dovlecel
2 ştiuleţi de porumb

Pentru sosul roşu:

4 linguri de ulei
1 lingură de făină
500 ml de bulion de casă
2 linguri de zahăr
sare
piper
pătrunjel

Mod de preparare

Speli orezul şi-l fierbi conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi îl laşi la scurs. Amesteci ceapa tocată cu carnea, usturoiul, adaugi orezul scurs, potriveşti de sare şi piper şi presari nucşoara. Dai compoziţia la frigider pentru cel puţin 2 ore.

Cureţi porumbul şi-l tai rondele. Îi dai cu sare şi înfigi rondelele în ţepuşele pentru frigărui. Coci pe grătarul încins.

Speli dovlecelul, îi tai cotoarele şi-l tai rondele. La fel procedezi şi cu ardeiul, îi cureţi seminţele şi-l tai în bucăţi potrivite.

Scoţi carnea din frigider şi formezi chiftele. Înfigi în ţepuşă o chiftea, o rondea de dovlecel şi o bucată de ardei. Continui până când termini ingredientele.

Frigi frigăruile la fel ca porumbul. Întorci pe fiecare parte, ca să se rumenească frumos.

Pentru sos, amesteci uleiul cu făina şi pui pe foc. La primul clocot, dai deoparte şi adaugi bulionul. Pui sosul pe foc, adaugi zahărul, potriveşti de sare şi piper şi-l ţii pe foc până se îngroaşă. La final, îl pui în sosieră şi-l serveşti rece, lângă frigărui, cu porumb şi pătrunjel presărat deasupra. Foto: Profimedia.

Loading...