Un desert al copilăriei de care îmi aduc aminte cu plăcere de fiecare dată! Şi pentru că tot îmi plac atât de mult, am îmbunătăţit reţeta copilăriei, pe ici pe colo şi cred că am obţinut reţeta pentru cele mai bune găluşte cu prune.

Cele mai bune găluşte cu prune - Ingrediente

½ kg cartofi roşii
100 g făină
3 linguri mac
6 prune fără sâmburi
zahăr după gust
1 plic zahăr vanilat
4-5 linguri ulei
1 praf de sare
40 g griş
2 ouă

Cele mai bune găluşte cu prune - Mod de preparare

Fierbi cartofii în coajă, îi scoţi din apă şi-i laşi să se răcească. Într-o tigaie încingi uleiul, adaugi macul şi laşi pe foc 1-2 minute. Dai deoparte şi adaugi zahărul vanilat şi zahăr, după gust. Cureţi cartofii şi-i dai prin maşina de tocat, adaugi grişul, ouăle, unul câte unul, sare după gust şi făina puţin câte puţin, frământând bine.

Când obţii un aluat elastic, puţin lipicios, îl rulezi şi-l tai în bucăţi egale, de mărimea unei nuci verzi. Pui la clocotit o oală cu apă. Treci mâinile prin făină, iei o bucată de aluat, o aplatizezi, pui o prună în ea şi înfăşori aluatul. Când apa începe să fiarbă, pui găluştele şi le laşi până se ridică la suprafaţă, dar nu mai mult de 5-6 minute. Le scoţi cu spumiera şi le dai prin mac.

Găluşte cu caise

Găluşte cu sos de fructe de pădure

Găluşte umplute cu afine

Găluşte cu brânză şi caise

Loading...