Prepară-le celor o serie de gogoşi delicioase, învelite în ciocolată albă şi neagră. Chiar şi cel mai mofturos critic va fi cucerit pe dată de acest desert simplu şi rapid.

Ingrediente

4 linguri zahăr
550 g făină
350 ml lapte
1 praf de sare
70 g unt
2 ouă
1 plic drojdie uscată
1 lingură esenţă de vanilie

Pentru glazură

100 g ciocolată neagră
100 g ciocolată albă
2 linguri unt
6 linguri lapte
ulei, pentru prăjit

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în cinci-şase linguri de lapte. În alt vas, freci untul cu zahărul şi sarea, apoi torni laptele fierbinte. Amesteci până se topeşte untul şi, după ce s-a răcorit, torni drojdia, ouăle bătute şi esenţa de vanilie. Încorporezi făina şi amesteci până obţii un aluat moale, pe care-l laşi la crescut o oră. Presari făină pe suprafaţa de lucru, pui aluatul şi mai frămânţi până când obţii un aluat elastic.

Îl întinzi cu mâna într-o foaie nu foarte subţire şi decupezi gogoşile cu gura unei căni, apoi cu un capac de la o sticlă de plastic formezi gaura din mijloc. Încingi uleiul şi prăjeşti gogoşile, după care le scoţi pe şervete din hârtie, pentru a se absorbi excesul de ulei.

Topeşti separat ciocolata şi pui în fiecare sortiment de ciocolată câte o lingură de unt şi trei linguri de lapte. Treci gogoşile prin ciocolată, le pui pe un grătar, apoi le serveşti.

Loading...