Încearcă o reţetă simplă de gogoşi. Fructele confiate le dau un plus de savoare, iar rezultatul va fi un desert pe placul tuturor.

Ingrediente

150 g iaurt
3 ouă
100 g smântână
600 g făină
1 plic drojdie uscată
75 g zahăr
1 praf de sare
200 g fructe confiate
ulei, pentru prăjit
zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Baţi ouăle cu zahărul până se dizolvă. Încorporezi smântâna şi iaurtul şi torni compoziţia peste făina cernută şi amestecată cu un praf de sare şi cu drojdia. Frămânţi până obţii un aluat elastic. Întinzi o foaie şi decupezi pătrăţele de 10x10 cm. Pui în mijloc fructe confiate, împachetezi şi lipeşti capetele apăsându-le uşor cu dinţii furculiţei. Rumeneşti gogoşile în ulei încins, le scoţi pe şervete, pentru a se absorbi excesul de ulei, şi le pudrezi cu zahăr.

Loading...