Preparatele de sezon sunt binevenite. Cele mai gustoase vinete pane le poţi prepara în maximum o oră. Ai grijă însă să sărezi feliile de vinete pentru a le elimina amăreala. Vor fi mult mai bune.

Cele mai gustoase vinete pane - Ingrediente

3 vinete
ulei pentru prăjit
sare
2 ouă
1 cană făină

Cele mai gustoase vinete pane - Cum se prepară

Speli bine vinetele şi le tai capetele. Apoi, le tai în felii subţiri cam de jumătate de centimetru. Sărezi fiecare felie şi laşi să se scurgă apa cu tot cu amăreală cam o oră. Scurgi lichidul lăsat, le treci prin apă.

Încingi uleiul pentru prăjit. Baţi ouăle cu puţină sare. Pui făină pe o farfurie întinsă. Treci feliile prin ou, apoi prin făină şi iar prin ou şi le pui la prăjit în uleiul încins. Le scoţi pe şervete pentru a absorbi excesul de grăsime şi le serveşti calde, ornate după gust.

Vinete umplute cu carne şi ciuperci

Cea mai gustoasă mâncare de vinete cu carne

Salată de vinete cu ardei capia

Cele mai simple chifteluţe de vinete

Loading...