Ciupercile sotate sunt delicioase, mai ales dacă umpli aceste clătite pufoase cu o combinaţie de legume, ierburi aromatice şi vin alb. Încearcă şi tu o reţetă deosebită, iar clătitele cu ciuperci te vor cuceri rapid.

Cele mai ispititoare clătite cu ciuperci la cuptor – Ingrediente

Pentru aluat

2-3 ouă
250 ml bere (sau apă minerală)
1 lingură ulei
făină cât cuprinde
sare
ulei, pentru prăjit

Pentru umplutură

1 ceapă roşie
700 g ciuperci
2 linguri ulei
100 g caşcaval
150 ml vin alb demisec
oregano uscat
pătrunjel verde
busuioc verde (sau uscat)
sare
piper
unt sau ulei (pentru uns)
1 ardei roşu tocat fin (pentru ornat)

Cele mai ispititoare clătite cu ciuperci la cuptor – Mod de preparare

Baţi ouăle cu puţină sare, adaugi ulei, făină şi diluezi cu bere (sau apă minerală) până obţii un aluat de consistenţa unei smântâni mai groase. Din compoziţia obţinută coci clătitele pe rând şi le aşezi una peste alta pe un platou cald. Separat, toci ceapa, speli ciupercile tai şi le căleşti în ulei. După ce se mai înmoaie, condimentezi cu sare, piper, ierburi aromate, după gust, adaugi vin alb demisec şi le laşi pe foc 15 minute, ca să fie pătrunse. Umpli clătitele cu ciuperci, le rulezi şi le aşezi într-o formă termorezistentă unsă cu unt sau cu ulei, apoi le introduci la cuptor 15 minute, până se rumenesc frumos. Le serveşti calde, garnisite cu verdeaţă, caşcaval răzuit şi ardei roşu tocat.

Loading...
Evaluează articolul