Cele mai simple gogoşi de post

Gogosi de post jpeg

În Postul Crăciunului, încearcă această reţetă simplă de gogoşi şi bucură-te de un desert care îţi va încânta simţurile, chiar dacă nu conţine lapte şi ouă.

Cele mai simple gogoşi de post – Ingrediente

600 g făină 5 g drojdie uscată 400 g zahăr 100 ml ulei 300 ml apă caldă 1 linguriţă scorţişoară coaja rasă de la 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat sare ulei, pentru prăjit zahăr pudră, pentru decor

Cele mai simple gogoşi de post – Mod de preparare

Prepari maiaua din două linguri de apă caldă, drojdie, două linguriţe de zahăr şi o linguriţă de făină. Freci până se omogenizează şi laşi la crescut 10-15 minute. Combini uleiul cu apa, restul de zahăr, zahărul vanilat, coaja de lămâie, un praf de sare şi scorţişoara. Pui peste făină maiaua şi începi să frămânţi, turnând amestecul de apă şi ulei, puţin câte puţin. Când aluatul s-a omogenizat şi nu se mai ţine de degete, îl laşi la crescut până îşi dublează volumul. Întinzi o foaie şi tai fâşii, pe care le îndoi şi le împleteşti. Rumeneşti gogoşile în ulei încins, le scoţi pe şervete, pentru a se absorbi excesul de ulei, şi le serveşti pudrate cu zahăr.