Gem de prune sau magiun de prune? Care o fi mai bun? Nici nu mai contează, pentru că nu la această întrebare vrem să vă răspundem şi vrem să vă oferim această reţetă pentru cele mai simple pacheţele cu gem de prune.

Cele mai simple pacheţele cu gem de prune - Ingrediente

300 g făină
200 g unt
200 g smântână
1 vârf de cuţit de sare
gem de prune

Cele mai simple pacheţele cu gem de prune - Cum se prepară

Amesteci făina cu untul şi cu sarea şi adaugi smântâna. Faci un aluat moale, pe care îl laşi la rece 2-3 ore. Scoţi aluatul de la frigider şi întinzi foi de 2 centimetri grosime. Le împarţi în pătrate cu latura de aproximativ 5 centimetri. Pui în centrul pătratelor gem de prune. Împătureşti aluatul şi aşezi pacheţelele într-o tavă tapetată la cuptor circa o jumătate de oră, la foc potrivit.

Ştrudel cu prune şi mac

Cea mai bună tartă cu brânză şi prune

Prăjitură pufoasă cu prune

Loading...