Aceasta este o reţetă franţuzească extrem de populară pentru un chec aperitiv cu şuncă presată şi măsline. Textura acestui preparat delicios este undeva între o pâine şi un chec pufos, aşadar este un aperitiv perfect pentru mesele festive şi nu numai. Îl poţi servi feliat, cât şi tăiat cubuleşe mici. Vei vedea că indiferent de modul în care alegi să îl tai, checul aperitiv cu măsline va dispărea rapid din farfuriile tuturor.

Chec aperitiv cu măsline verzi – Ingrediente

3 ouă
250 g făină
150 g şuncă
100 g caşcaval
100 g măsline verzi fără sâmburi
150 ml ulei de măsline
50 ml vin alb sec sau vermut alb sec
2 linguriţe rase praf de copt
20 g unt
sare
piper

Chec aperitiv cu măsline verzi – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 210 grade Celsius. Pui măslinele în puţină apă şi le laşi 1 minut la desărat, apoi le scoţi pe hârtie absorbantă.

Feliezi şunca, apoi o tai bucăţele şi dai caşcavalul prin răzătoare.

Cerni făina şi praful de copt într-un bol. Adaugi ouăle, uleiul de măsline şi vinul alb sec (sau vermutul) şi amesteci până obţii un aluat omogen. Pui sare şi piper, după gust, apoi încorporezi măslinele, şunca şi caşcavalul.

Ungi o tavă de chec cu puţin unt şi torni aluatul până când se umple cam pe trei sferturi. Coci checul 10 minute la 210 grade Celsius, apoi reduci temperatura la 150 de grade Celsius şi îl mai ţii 35 de minute în cuptor. Când e gata, îl scoţi şi îl laşi să se răcească. Serveşti checul la temperatura camerei.

PONT

Dacă vrei să încerci variante diferite ale acestui chec aperitiv, este suficient să adaugi ingredientele tale preferate, cum ar fi chorizo, somon, bacon, ardei graşi copţi, ceapă, dovlecei. Aluatul va rămâne la fel, dar poţi experimenta cu alte legume.

Sursa + foto: www.frenchentree.com

Loading...