Afinele sunt delicioase folosite în deserturi. Încearcă şi tu o reţetă de chec pufos, care te va cuceri cu siguranţă!

Ingrediente

1 ceaşcă iaurt
2 linguriţe coajă de lămâie rasă
4 ouă
½ linguriţă vanilie
50 ml ulei
100 g afine
1 praf de sare
2 linguriţe praf de copt
200 g zahăr
stafide, după gust
200 g făină
unt, pentru uns

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 170 °C. Ungi cu unt o tavă de chec. Într-un bol, amesteci făina, zahărul, praful de copt şi sarea. Într-un alt vas, combini iaurtul, ouăle, coaja de lămâie, stafidele şi vanilia, apoi adaugi făina treptat, până obţii un amestec omogen.

Încorporezi uleiul şi afinele tăvălite în prealabil prin făină. Torni aluatul în tavă şi dai la copt 1 oră, până când trece testul cu scobitoarea.

Foto: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul