Din fructele preferate ale iernii poţi prepara cel mai bun chec de sezon, peste care să torni o glazură de brânză.

De ce ai nevoie pentru chec cu banane, ananas şi cremă de brânză

200 g nuci

600 g făină

200 g zahăr

1 linguriţă praf de copt

1 linguriţă scorţişoară

1 praf de sare

3 ouă

5 banane

150 ml ulei

200 g ananas

1 linguriţă esenţă de vanilie

100 g fulgi de nucă de cocos

Pentru glazură

200 g cremă de brânză

4 linguri unt

100 g zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

3-4 linguri lapte

Cum se prepară chec cu banane, ananas şi cremă de brânză

Pas 1

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă de guguluf. Pui nucile zdrobite şi nuca de cocos într-o tigaie şi le rumeneşti 7-8 minute. Zdrobeşti bananele şi pasezi ananasul.

Pas 2

Separat, combini făina, zahărul, praful de copt, scorţişoara şi sarea. În alt vas, amesteci ouăle, bananele, ananasul, uleiul şi esenţa de vanilie.

Pas 3

Pui jumătate din ingredientele umede peste făină, amesteci puţin, apoi adaugi restul ingredientelor şi mixezi.

Pas 4

La final, adaugi nucile şi nuca de cocos. Pui compoziţia în formă şi o dai la cuptor până când trece testul scobitorii.

Pas 5

Mixezi crema de brânză cu untul, adaugi zahărul pudră, laptele şi vanilia. Scoţi checul din formă şi torni crema.

Sursa http://www.honeywhatscooking.com

Loading...